Naar Italie met een Tesla 

 

Heeft u een plug-in auto zoals een Tesla en wilt u graag op vakantie naar Italië? Dan vindt u hier alle informatie voor een zorgeloze vakantie. My Italy heeft een aantal agriturismo’s geselecteerd waar de elektrische auto geladen kan worden, zodat u kunt genieten van een heerlijke vakantie in Italië.

 

Helaas!

Helaas hebben we geen agriturismo beschikbaar die voldoet aan uw criteria.

Wellicht heeft u meer geluk als u uw zoekcriteria wijzigt, bijvoorbeeld:

  • Probeer een andere regio
  • Kies andere reisdata
  • Selecteer een periode van zaterdag tot zaterdag
  • Verwijder sommige faciliteiten

Wat is een agriturismo

Agriturismo’s in Italië bevinden zich meestal op het platteland en daar zijn niet altijd laadpunten te vinden. Elektrisch rijden is in Italië ook nog niet zo populair is als in Nederland. Maar een agriturismo is een combinatie van een vakantieverblijf en boerenbedrijf (meestal olijfolie of wijn) en vanwege de boerenactiviteiten is er meestal stroom aanwezig die eveneens gebruikt kan worden om uw Tesla op te laden. Ook investeren veel agriturismo’s in duurzaamheid en zijn ze vaak zelfvoorzienend door zonnepanelen. 

 

Laadpunt bij een agriturismo

My Italy heeft in haar selectie agriturismo’s aangegeven welke faciliteiten er zijn om uw elektrische auto op te laden. U weet dus van te voren welke stekker u kunt gebruiken. Eveneens ziet u een inschatting van de afstand tussen het laadpunt en de parkeerplaats. Daardoor is het mogelijk om de kosten van het laden in te schatten en kunnen er met de verhuurder duidelijke afspraken worden gemaakt over de afrekening. Overnachten in een agriturismo met een laadpunt voor elektrische auto’s geeft u de  zekerheid om elke dag voldoende vermogen te hebben voor mooie uitstapjes. 

 

Hoe vind ik een agriturismo met laadpunt 

Om het vinden van een ideale agriturismo voor uw vakantie met een Tesla eenvoudiger te maken, kunt u het selectie criterium laadpunt aanvinken. Op de regiokaarten van Italië ziet u dan meteen welke agriturismo’s aan uw wensen voldoen. De specificaties van de infrastructuur die aanwezig zijn staan bij de faciliteiten van iedere agriturismo aangegeven, zoals de hoeveelheid Ampère en het type stekker.

 

Op vakantie naar Italië met een Tesla

Een reis van Nederland naar Italië is circa 1.000 kilometer (voor het Gardameer en het Comomeer) of circa 1.500 kilometer voor Le Marche en Toscane. Wellicht lijkt de reis geen eenvoudige opgave met een elektrische auto zoals een Tesla maar het is zeker mogelijk! En gezien de ervaringen van andere Tesla rijders valt het reuze mee! Zo kunt u bijvoorbeeld op weg naar Toscane een paar nachten verblijven in een agriturismo in het Noorden van Italië waar My Italy mooie agriturismo's heeft. Kies bijvoorbeeld een agriturismo met een laadpunt aan één van de meren of in Piemonte.

 

SC/Super Chargers in Italië

Een reis met een elektrische auto zoals een Tesla naar Italië vraagt wel om een planning van te voren. Het netwerk van Super Chargers heeft in West Europa intussen een uitstekende dekking om een zorgeloze reis mogelijk te maken. SC’s in Italië zijn er nog niet zoveel, maar hier kunt u zien waar nieuwe gepland staan. 

Voor uw reis naar het Comomeer kunt u gebruik maken van de SC bij Lugano (Zwitserland). Gaat u naar het Gardameer dan is de SC bij Verona het handigst. In Piemonte kunt u gebruik maken van de SC in Aosta of de SC bij Milaan, afhankelijk waar u vandaan komt. Voor een reis naar Toscane met een Tesla is er in Arezzo een SC.

Margot Vragen? >>