Agriturismo aan het Lago Maggiore

Het Lago Maggiore is één van de meest populaire meren van Italië. Door de gezellige dorpjes, de romantische omgeving en het heerlijke klimaat komen toeristen hier graag. Het heeft dan ook alles voor een onvergetelijke vakantie met het gezin of met z'n tweetjes. Een comfortabele accommodatie hoort daar natuurlijk ook bij. Na een gezellige dag kunt u heerlijk ontspannen in een luxe agriturismo. Ik – Margot – heb de mooiste agriturismo’s aan het Lago Maggiore voor u geselecteerd. 

 

 

Helaas!

Helaas hebben we geen agriturismo beschikbaar die voldoet aan uw criteria.

Wellicht heeft u meer geluk als u uw zoekcriteria wijzigt, bijvoorbeeld:

  • Probeer een andere regio
  • Kies andere reisdata
  • Selecteer een periode van zaterdag tot zaterdag
  • Verwijder sommige faciliteiten

Vakantie in een authentieke italiaanse sfeer

Het Lago Maggiore bevindt zich voor het overgrote deel in Italië en voor een klein deel in Zwitserland. Het meer ligt prachtig tussen de Alpen en is 60 km lang en 10 km breed. In de 19e eeuw was het Lago Maggiore al een favoriet vakantieoord voor de Europese adel. Ze verbleven in luxe landhuizen en hotels. Langs het meer zijn deze statige villa’s met hun mooie botanische tuinen nog steeds aanwezig. Een ideaal decor voor een romantische vakantie aan het Lago Maggiore. 

 

 

Mooie badplaatsjes met (kiezel)stranden

Er zijn vele gezellige badplaatsjes met strandjes aan het meer. Voornamelijk zijn het kiezelstranden maar er zijn ook zandstranden aangelegd. Een aantal stranden hebben ligstoelen, bedjes, parasols en speeltoestellen. Het Lago Maggiore heeft prachtig helder water. Als er geen wind is, kunt u de vissen zien zwemmen. Het meer is ook ideaal voor watersporters. U kunt er zeilen, surfen en suppen. Ook is het mogelijk om een motorboot te huren. Voor kleine boten heeft u geen vaarbewijs nodig.

 

 

Ontdek de pittoreske dorpjes aan het meer

Er liggen vele, mooie dorpjes rondom het Lago Maggiore. Verbania is er één van met schitterende villa’s, parken en tuinen. Arona is een bruisend, middeleeuws stadje. In het weekend komen hier vaak inwoners van Milaan om de hitte van de stad te ontvluchten. Andere prachtige dorpen zijn Angera, Laveno, Caldè, Baveno en Meina. De locale bevolking brengt graag zijn vrije tijd op één van de pleinen door.

Het plaatsje Stresa is een pracht uit vervlogen tijden met een fraaie boulevard waar majestueuze hotels pronken, zoals het Grand Hotel Des Iles Borromees.

Een mooie weg is van Stresa naar de berg Monte Mottarone, dat op 1491 m. ligt. Hier heeft u een adembenemend uitzicht over de meren en de bergen. Ook een aanrader is een boottocht naar de Borromeïsche Eilanden. Het eiland Isola Bella heeft een paleis in barokke stijl met prachtige botanische tuinen. 

Nog een tip: boek een mooie vaartocht met de Lago Maggiore Express. U gaat met de trein naar Locarno in Zwitserland en met de boot weer terug. Ideaal om een hele dag te genieten van het Lago Maggiore en de omgeving.   

 

 

Luxe agriturismo’s aan het Lago Maggiore

Wilt u na een gezellige dag aan het meer ontspannen in een comfortabele accommodatie op het platteland? Ik heb de mooiste agriturismo’s bij het Lago Maggiore voor u geselecteerd. Een prachtige locatie met zwembad en restaurant. Hier kunt u relaxen en genieten van heerlijke gerechten. Deze zijn meestal bereid met eigen ingrediënten of lokale producten.

 

 

Boek één van mijn agriturismo’s bij het Lago Maggiore

Mijn selectie van agriturismo’s aan het Lago Maggiore vindt u hierboven. Heeft u vragen over de agriturismo’s in deze bijzonder mooie regio? Stuur mij dan gerust een e-mail. Aangezien ik jaren in Milaan heb gewoond, ken ik de agriturismo’s, de eigenaren en de omgeving zeer goed. Ik help u dan ook graag om een geschikte accommodatie te vinden.

Wilt u graag nog even verder kijken? Ontdek dan mijn agriturismo’s aan het Comomeer en Gardameer.  

Margot Vragen? >>