Agriturismo in de Herfstvakantie

In de herfstvakantie kunt u er heerlijk even tussenuit voordat de koude winter weer begint. Een vakantie in Italië is daarvoor ideaal! Een heerlijk klimaat, gezellige plaatsjes, zalig eten en italiaanse gastvrijheid. Alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie. Ik - Margot – heb voor u comfortabele agriturismo’s geselecteerd voor een fantastische herfstvakantie in Italië.

 

 

Een agriturismo, wat houdt dat in?

Een agriturismo is een verbouwde boerderij met comfortabele appartementen of kamers. Van een luxe villa, een statig landhuis, een charmante bed & breakfast tot een gerestaureerde boerderij. Een aantal hebben een eigen restaurant – met lokale gerechten – waar ook Italianen graag komen eten. Een agriturismo heeft een rustige ligging in de natuur, weg van de hectiek en het massatoerisme. Veel agriturismo’s maken zelf wijn en olijfolie. Soms verbouwen ze ook groenten en graan. Kortom: natuur, rust, comfort en gezelligheid.

Najaar met olijfoogst en wijnoogst

Een verblijf bij een agriturismo betekent ruimte, rust, natuur en gezelligheid. Het najaar is voor veel agriturismo’s een belangrijke periode. In september/oktober vindt de wijnoogst plaats en in oktober/december de olijfoogst. Het is een leuke ervaring om te zien hoe deze producten gemaakt worden. Dat kan allemaal tijdens een herfstvakantie in Italië.

Heerlijke streekgerechten

Italië heeft in de herfst veel speciale ingrediënten waarmee u heerlijke gerechten kunt maken. Zoals verse paddenstoelen voor een zalige pasta of risotto funghi. Ook pompoen is volop te krijgen, ideaal voor een lekkere soep. Houdt u niet van koken in de vakantie? Kies dan voor een agriturismo met restaurant waar u de lokale gerechten kunt proeven. Of anders zijn er in de omgeving altijd wel goede restaurantjes te vinden. Hier kunt u genieten van heerlijke gerechten en goede wijnen. Dit maakt uw herfstvakantie in Italië zo bijzonder.

Bekende steden om te bezoeken

Onze agriturismo’s zijn kleinschalig en bevinden zich in de buurt van mooie steden. In de zomer zijn de beroemde steden vaak erg druk met toeristen maar in de herfst zijn deze prima te bezoeken. U kunt lekker slenteren over de pleinen en door de kleine straatjes onder een heerlijke, niet te warme najaarszon. Ook voor liefhebbers van kunst en cultuur is het najaar een ideale periode. In de zomer moet u in de rij staan voor de musea , in het najaar kunt u meestal zo naar binnen.

Natuur in de herfst

Het najaar is werkelijk prachtig in Italië. Een ideale periode om heerlijke te wandelen door het kleurrijke landschap. Houdt u van fietsen? Dan ik een e-bike huren een leuke optie. Zo kunt u volop genieten van de buitenlucht en de natuur. Bij de receptie van de agriturismo kunt u alle informatie krijgen over het huren van e-bikes. Een aantal agriturismo’s hebben eigen e-bikes te huur.

Een comfortabele agriturismo in de herfstvakantie

Onze agriturismo’s zijn knus en comfortabel zodat u na een dagje op stap heerlijk kunt ontspannen. Genietend van een drankje op uw terras of in uw tuintje. Mocht het wat fris zijn, dan kunt u gezellig binnen zitten. Wat bij het selecteren van onze agriturismo’s heb ik natuurlijk ook op het interieur gelet. Zodat het comfortabel en gezellig is in elke periode van het jaar.

De mooiste agriturismo’s in elk jaargetijde

Wilt u in de herfstvakantie naar zon, zee en strand in Sicilië? Droomt u van het prachtige Toscane? Of gaat u liever naar één van de meren in het noorden van Italië? In elke regio heeft My Italy de mooiste accommodaties! Elke agriturismo heb ik persoonlijk bezocht en geselecteerd. Ik heb daarbij met name gelet op kwaliteit, gastvrijheid, comfort en authentieke sfeer.

Boek een agriturismo in de herfstvakantie

Bent u op zoek naar een agriturismo in Italië voor de herfstvakantie? Goed idee! Kijk gauw naar de selectie agriturismo’s op mijn website. Heeft u vragen of wilt u gratis advies? Stuur mij dan gerust een e-mail. Aangezien ik al jaren in Italië woon, ken ik de taal en de cultuur inmiddels goed. Evenals de eigenaren van onze agriturismo’s. Graag help ik u om een geschikte accommodatie te vinden. Dat bespaart ú tijd. My Italy is niet voor niets nr. 1 in agriturismo in Italië. 

Een comfortabele agriturismo voor uw herfstvakantie? Boek vandaag nog!

Kies uw favoriete agriturismo en boek online

Persoonlijk geselecteerd door Margot

Luxe, comfort en gastvrijheid

Ook in de herfstvakantie kunt u genieten van het prachtige Italie!

Margot Vragen? >>