Deco

Over ons

Agriturismo in Italië is erg populair. Er zijn er ongeveer twintig duizend! De kwaliteit en luxe varieren van eenvoudige bed & breakfast tot luxe wijnboerderij.

Maar wat is nu precies agriturismo?

Een agriturismo (agriturismi in het meervoud) is in de eerste plaats een boerderij en heeft daarnaast een aantal kamers en/of appartementen beschikbaar voor gasten. De meeste agriturismi produceren wijn of olijfolie, maar vaak ook wordt er graan verbouwd of kaas, honing of jam gemaakt. U verblijft in prachtige, vaak recentelijk gerestaureerde landhuizen op rustige - soms zelfs afgelegen - en mooie landgoederen. Soms is er ook een restaurant waar lokale specialiteiten en de eigen producten worden geserveerd. Favoriet bij de Italianen voor een gezellige lunch of uitgebreid diner met de familie.

Auto onmisbaar!

In een agriturismo beleeft u het authentieke Italië temidden van wijngaarden, olijfbomen, heuvels of bergen. Om die reden is een auto onmisbaar als u in een agriturismo in Italie op vakantie gaat. Het gebeurt regelmatig dat de toegangsweg tot de agriturismo onverhard is. Schrik dus niet als u het laatste stukje over een onverharde weg moet, aan het eind komt het allemaal goed!

Zoek uw agriturismo

Ciao, Margot Butterfly

Deco

Margot Vragen? >>